Uitvaartverenigingde Laatste Eer

Nieuwsberichten

Hier vindt u het laatste nieuws die in verband staan met onze uitvaartvereniging.

08 mei

OPEN HUUS

Als bestuur van Uitvaartvereniging De Laatste Eer nodigen wij u van harte uit om op zaterdag 26 mei a.s. tussen 11.00 en 15.00 uur ons prachtige Afscheidshuus aan de Haarstraat te komen bezichtigen.

Wij willen u tijdens het Open Huus graag de verschillende ruimtes in ons gebouw tonen, maar daarnaast willen we u tevens laten zien wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van afscheid nemen en de uitvaart. 

We hebben diverse bedrijven en mensen bereid gevonden om u op deze dag te informeren.

Zo zal er bijvoorbeeld een ritueelbegeleidster zijn en iemand die u kan informeren over thanatopraxie (lichte balseming). Ook zal er aandacht zijn voor de verwerking van as in sieraden, de verschillende mogelijkheden op het gebied van kisten en de mogelijkheid om begraven te worden op een natuurbegraafplaats. Een steenhouwer zal tonen wat er allemaal kan op het gebied van grafstenen. U zou het wellicht niet verwachten maar zelfs feestwinkel De Goede Keus zal aanwezig zijn om te laten zien wat zij onder droevige omstandigheden voor u kunnen betekenen.

Op deze wijze kunt u ervaren wat er allemaal komt kijken bij de laatste verzorging en afscheid van een overledene. 

Daarnaast hebben we ook de notaris bereid gevonden om u te informeren over bijvoorbeeld testamenten en erfrecht.  

Onze uitvaartleider is deze dag aanwezig om u op een laagdrempelige wijze te informeren over de hedendaagse mogelijkheden. Zo bestaat de mogelijkheid om een vrijblijvend gesprek aan te gaan met de uitvaartleider om uw wensen ten aanzien van uw uitvaart te bespreken en vast te leggen.

 

Graag tot dan ! De koffie staat klaar !

 

21 jan

Alles nog even op een rijtje…

Uitvaartvereniging De Laatste Eer bestaat als sinds 1950 en kan terugvallen op ervaring, persoonlijkheid en vakmanschap.

We zijn blij met onze leden en bieden voor nieuwkomers vele voordelen!

 

Omdat wij binnen een gezonde concurrerende uitvaartwereld werkzaam zijn hebben we hieronder nog even de voordelen van een lidmaatschap op een rij gezet:

 

  1. Als lid heeft u inspraak in het reilen en zeilen van de vereniging.
  2. Als lid van de vereniging ontvangen uw nabestaanden bij uw overlijden een uitkering van €650,- vanaf 18 jaar.*
  3. Laat u de uitvaart door De Laatste Eer verzorgen dan ontvangen uw nabestaanden zelfs €1250,- vanaf 18 jaar**
  4. Laat u de uitvaart door De Laatste Eer verzorgen dan ontvangen uw nabestaanden kortingen op diensten en producten van De Laatste Eer; zoals de kist, rouw- en volgauto’s, thuisopbaring en gebruik van het Afscheidshuus. Deze kortingen kunnen oplopen tot zo’n €500,00 (afhankelijk van de keuze in diensten en producten)
  5. U betaalt slechts €13,00 per jaar contributie p.p. (vanaf 25 jaar).
  6. Gratis voor mede-ingeschreven kinderen tot 18 jaar (€5,00 p.p. tussen 18 en 24 jaar).
  7. De Laatste Eer beschikt over eigen ervaren uitvaartverzorgers.
  8. Ook buiten Heino verzorgen wij de uitvaart.
  9. De Laatste Eer beschikt over een eigen Afscheidshuus met 2 familiekamers en een ruimte voor condoleances en afscheidsdiensten.

 

 *Dit is €325,- voor kinderen tot 18 jaar wanneer beide ouders lid zijn (€165,- bij 1 ouder lid).

 **Dit is €650 tot 18 jaar bij 2 ouders lid en €325 bij 1 ouder lid wanneer De Laatste Eer de uitvaart verzorgt.

 

Het voordeel van een lidmaatschap zit niet alleen in praktische zaken maar ook in de grote mate van betrokkenheid en persoonlijkheid bij uw leven én na uw overlijden. Wij zijn een vereniging die midden in de gemeenschap van Heino en omgeving staat. We zijn trots op ons ons eigen Afscheidshuus en kunnen terugvallen op ons team van uitvaartverzorgers en vrijwilligers.

 

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, kijk dan onder “Veel gestelde vragen” op onze website.

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

 

 

 

 

31 mei

Ledenvergadering 2017

Donderdag 1 juni a.s. is er weer de jaarlijkse ledenvergadering van Uitvaartvereniging De Laatste Eer. U wordt hierbij van harte uitgenodigd en kunt meedenken en meepraten over de vereniging en haar beleid. Daarnaast zal er een presentatie worden gehouden door de Veluwse Wensambulance. https://www.veluwsewensambulance.nl

De avond begint om 20:00 uur in de Ridderzaal van Ne9eN

Op dit moment zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid, liefst met interesse voor financiën, aangezien onze penningmeester zijn bestuurlijke taak neerlegt. Het administratieve deel (de facturering e.d.) zal buiten het bestuur plaatsvinden. Mocht u iemand kennen of zelf enthousiast worden dan kunt u ons altijd berichten op info@dleheino.nl

 

Graag tot donderdag !

30 jun

Afscheid Henk Beukema

Meer dan 22 jaar was Henk Beukema als uitvaartleider hét gezicht van vereniging De Laatste Eer in Heino. Op zijn eigen professionele en zeer persoonlijke wijze heeft hij meer dan 1600 uitvaarten begeleid, stond hij nabestaanden bij in de moeilijke dagen en nam hij hun zorgen uit handen. Een man met passie voor het vak. Zoals hij het zelf zegt: ”Het is geen gewoon werk. Elke uitvaart is anders en de warmte en waardering is enorm!”.
Op 1 augustus a.s. zal Henk officieel met pensioen gaan maar woensdag 29 juni jl. stonden we al even stil bij zijn afscheid. Mensen uit het vak, maatschappelijke en kerkelijke organisaties, uitvaartverenigingen en families waren aanwezig om Henk te feliciteren, te bedanken en hem geluk te wensen voor de toekomst.
Henk heeft de laatste jaren samengewerkt met Nicole van der Sluis. Zij is, samen met Henk, werkzaam bij de firma Hakkenberg uitvaartzorg in Wapenveld en een vertrouwd persoon voor Heino.
Naast Nicole zal Rik van der Vegt het stokje van Henk overnemen. Rik is jong en ambitieus met een hele prettige warme uitstraling. Bovendien is Rik afkomstig uit Heino en heeft hij ervaring met de persoonlijke verzorging van mensen. “Met Rik hebben we weer een vertrouwd gezicht teruggekregen in Heino”, aldus de vereniging. “We wensen Rik én Nicole veel succes!”
De uitvaartvereniging De Laatste Eer wil hierbij alle aanwezigen, en iedereen die op een andere manier Henk persoonlijk heeft benaderd, bedanken!
Henk wensen we vooral veel geluk, liefde en gezondheid toe voor de toekomst!

23 jun

Afscheidsreceptie uitvaartleider Henk Beukema

Op woensdag 29 juni a.s. wordt er van 16:00 tot 18:00 uur een afscheidsreceptie gehouden bij Zaal Oortwijn in Heino ter gelegenheid van de pensionering van Henk Beukema per 1 augustus 2016.

‘Henk is ruim 22 jaar uitvaartleider geweest in Heino namens De Laatste Eer. We willen stilstaan bij zijn werk en persoonlijkheid en Henk bedanken voor de prettige samenwerking. U wordt hierbij van harte uitgenodigd.’

Deze receptie wordt Henk aangeboden door uitvaartvereniging De laatste Eer Heino, Eert Uw Doden Wijhe en de firma Hakkenberg uit Wapenveld.

 

23 mei

Jaarverslag 2015

Het bestuur is in het jaar 2015 in totaal zes keer in vergadering bijeen geweest. Naast de zojuist genoemde vergaderingen zijn wij als bestuur ook zes keer bij elkaar geweest als het bestuur van stichting Rouwcentrum.

We begonnen het jaar goed met een feestavond voor de vrijwilligers op 24 januari.

Op die avond heeft het bestuur alle vrijwilligers bedankt voor hun geweldige inzet tijdens de verbouwing van het uitvaartcentrum en voor al het andere werk dat men doet voor de vereniging.

Op 28 februari hebben we een feestelijke opening met open huis voor het verbouwde uitvaartcentrum georganiseerd en is de nieuwe naam bekend gemaakt; het uitvaartcentrum zal voortaan Het Afscheidshuus heten. Het open huis is heel goed bezocht en de bezoekers waren vol lof over de nieuwe inrichting en verbouwing.

Tijdens die middag is het bestuur verrast door een groep vrijwilligers. Er is toen het bestuur een appelboompje aangeboden. Deze staat nu voor het Afscheidshuus en heeft al volop gebloeid.

De website van De Laatste Eer is helemaal vernieuwd en wordt geregeld voorzien van het laatste nieuws van de vereniging.

Verder hebben we regelmatig geadverteerd in het Weekblad voor Salland om zo meer bekendheid te verkrijgen voor de vereniging en ook voor het Afscheidshuus.

Het bestuur heeft 1 á 2 keer per jaar een overleg met het bestuur van uitvaartvereniging Eert Uw Doden uit Wijhe. Dit om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Ook met JP en Elzabeth Hakkenberg is er een paar keer per jaar een ontmoeting over de gang van zaken. De samenwerking met hen verloopt uitstekend.

Op 4 juni hebben wij de NARDUS Gedragscode mogen ontvangen. Hier zijn we trots op. Met deze gedragscode onderschrijven we als vereniging de doelstelling van NARDUS, namelijk het beheersen van het kwaliteitsniveau van de dienstverlening in de uitvaartbranche.

We hebben een nieuwe koffiedame mogen verwelkomen in de persoon van Mevr. Rie Horstman en een nieuwe drager in de persoon van dhr. Jan Lindeboom.

Op 31 december 2015 was het ledenaantal 1602. Er zijn 9 leden overleden. Wij hebben 20 leden aangeschreven die 18 jaar werden en daarvan zijn er 16 betalend lid geworden.

We hebben dit jaar 52 uitvaarten mogen verzorgen.

Er is heel veel werk verzet door onze vrijwilligers. En voor de verzorging van de uitvaarten staan er altijd weer veel vrijwilligers klaar om Henk en Nicole terzijde te staan. Het Afscheidshuus ziet er altijd keurig uit, de tuin wordt onderhouden en Henk en Nicole kunnen altijd rekenen op de hulp van de koffiedames en de aflegdame.

Het bestuur wil dan ook hierbij de uitvaartleiders en alle medewerkers heel hartelijk danken voor hun inzet en uitgevoerde werkzaamheden.

Dit waren de bijzonderheden van de uitvaartvereniging betreffende het jaar 2015.

Secretaris Ineke van Toly

16 mei

Algemene ledenvergadering 2016

Donderdag 19 mei a.s. houdt  De Laatste Eer zijn jaarlijkse ledenvergadering.

Tijdens deze vergadering krijgt u inzicht in de bestuurlijke en financiële zaken van de vereniging.

Daarnaast wordt Rie Horstman voorgedragen als nieuw bestuurslid.

Aansluitend aan het officiële deel zal Henk Beukema op zijn eigen vertrouwde wijze de mooiste, ontroerendste, verrassendste en opmerkelijkste verhalen vertellen uit meer dan 22 jaar uitvaartverzorging.

De avond begint om 20:00 uur in Zaal Oortwijn (Ridderzaal)

U heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen. We rekenen op uw komst.

16 feb

Een nieuwe uitvaartverzorger?

Onlangs stond er een advertentie in de HeinoKoerier. Stond daar nu werkelijk een, voor Heino, onbekend gezicht achter Henk Beukema? …Dat klopt ! Onze vaste uitvaartleider Henk Beukema zal deze zomer zijn werkzaamheden neerleggen en genieten van een welverdiend pensioen. Zijn werkgever Johann Peter (JP) Hakkenberg, de man achter Henk, zal samen met de vereniging op zoek gaan naar een geschikte opvolger. Tot die tijd, in laten we zeggen ‘de overgangsperiode’ waarin Henk langzaam afbouwt, zal JP de rol van Henk op zich nemen. JP zal daarom wat vaker op de voorgrond treden, in samenwerking met onze uitvaartleider Nicole van der Sluis, tot er voldoende vertrouwen is in de opvolging voor Henk Beukema.

 

25 aug

High Tea

Onlangs is er een afscheid genomen van een overledene in het Afscheidshuus door middel van een “High Tea”.

Deze nieuwe vorm van afscheid nemen en gedenken past helemaal bij het Afscheidshuus. “De inrichting van het pand zorgt voor extra sfeer en voelt warm aan”, aldus een aanwezige. Meerdere vormen van afscheid nemen zijn mogelijk; zo kan er muziek gedraaid worden, foto’s of video’s worden afgespeeld en kan de ceremonie digitaal in geluid worden vastgelegd. De inrichting van tafels, stoelen en banken is felxibel en in meerdere opstellingen te gebruiken. Zo kan het Afscheidshuus de wensen van nabestaanden verwezenlijken en is het mogelijk om in deze veranderende tijd samen met de uitvaartverzorgers van De Laatste Eer een passend afscheid te organiseren.

 

 

 

06 jun

De Laatste Eer voldoet aan Nardus Gedragscode Uitvaartzorg

De belangen van meer dan 400 uitvaartverenigingen en organisaties worden behartigd door Nardus. Nardus kent een eigen gedragscode, waarin de gedragingen en verwachtingen van de vereniging met haar uitvaartleiders, bestuur, beheerder, koffiedames, aflegdames, dragers, tuinman etc. zijn vastgelegd. Daar de vereniging De Laatste Eer aan al deze verwachtingen voldoet is haar het certificaat van de ‘Nardus Gedragscode Uitvaartzorg’ uitgereikt tijdens de ledenvergadering van de Gelderse Overijsselse Bond op donderdag 4 juni jl. in Twello. De vereniging is trots op deze erkenning en zal zich blijven inzetten voor goede zorg en kwaliteit.

21 mei

Ledenvergadering 2015

Op donderdag 21 mei a.s. organiseert Uitvaartvereniging De Laatste Eer haar jaarlijkse ledenvergadering. Naast de gebruikelijke verslagen van het afgelopen jaar en enkele bestuurswijzigingen zal er een presentatie worden gegeven door Notaris Marjon van der Werf. Zij zal ingaan op de actualiteiten in het erfrecht, erf- en schenkbelasting, eigen bijdrage zorgkosten en volmachten. Genoeg opmerkelijke zaken die enige uitleg behoeven. Marjon zal op haar eigen toegankelijke manier deze materie toelichten en waar nodig vragen beantwoorden.
“Graag zien we u, als lid van de vereniging, op donderdag 21 mei a.s. in de Ridderzaal van Zaal Oortwijn, aanvang 20:00 uur.”

03 mrt

Uitvaartcentrum verder als Afscheidshuus

In de afgelopen maanden is door vrijwilligers van Uitvaartvereniging De Laatste Eer en het lokale bedrijfsleven hard gewerkt aan de herinrichting van het uitvaartcentrum in Heino. Met het onthullen van de nieuwe naam ‘Afscheidshuus’ is zaterdag 28 februari een symbolische streep gezet onder de grondige metamorfose.

 

“We hebben voor deze naam gekozen, omdat het mooi in dezelfde lijn ligt als andere benamingen in het dorp zoals Kerkhuus en Dorpshuus”, vertelt voorzitter Ton Schrijver van De Laatste Eer. “Het zal eerst nog even wennen zijn maar uiteindelijk moet het uitvaartcentrum bij iedereen bekend worden als Afscheidshuus”.

 

De 2 familiekamers die 24 uur per dag te bezoeken zijn voor de nabestaanden geven de gelegenheid afscheid te nemen in een ‘huiselijke sfeer’. Daarnaast is er de mogelijkheid om een afscheidsdienst te houden in de zaal. Hiervoor zijn alle benodigdheden aanwezig zoals geluid-/opnameapparatuur en een tv voor het laten zien van foto’s of film. Mocht u persoonlijk geïnformeerd willen worden dan kunt u altijd contact opnemen met De Laatste Eer.

 

03 mrt

“Gefeliciteerd met dit prachtige stukje werk”

Het bestuur van Uitvaartvereniging De Laatste Eer glom van trots. Tijdens het open huis in het verbouwde uitvaartcentrum (nu Afscheidshuus geheten) van afgelopen zaterdag ontvingen de bestuursleden vele enthousiaste reacties. “Modern, fris en een fijne huiselijke sfeer”, waren enkele opmerkingen van de bezoekers. De mooiste reactie (“gefeliciteerd met dit prachtige stukje werk”) ging gepaard met een ferme handdruk.

 

Het is natuurlijk altijd afwachten hoeveel bezoekers er afkomen op een open huis van een uitvaartcentrum. Ook op dat punt kon het bestuur tevreden terugkijken. Een paar honderd mensen namen de moeite om het resultaat van de metamorfose, uitgevoerd door vrijwilligers van De Laatste Eer en het lokale bedrijfsleven, te bekijken.

Opvallend was dat er ook een behoorlijk aantal jongeren te gast was. “Sommige ouders vonden het een goed idee om hun jonge kinderen op een andere, meer laagdrempelige manier kennis te laten maken met de dood dan wanneer opa of oma is overleden”, legt voorzitter Ton Schrijver van De Laatste Eer uit.

De meeste aandacht van de bezoekers ging uit naar de twee familiekamers. Dankzij een eigen sleutelsysteem zijn deze kamers 24 uur per dag toegankelijk voor de nabestaanden. Dat de familiekamers mogen worden beschouwd als de trots van het Afscheidshuus blijkt ook uit de belangstelling die vanuit andere uitvaartverenigingen werd getoond.

Tijdens het open huis was er ook veel interesse voor de aanwezige ondernemers. Zo was steenhouwerij Beernink aanwezig om de verschillende mogelijkheden op het gebied van grafstenen te laten zien en een afgevaardigde van crematorium Kranenburg wist alle vragen over een crematie te beantwoorden. Ook de nieuwe rouwauto van Hakkenberg Uitvaartverzorging kon rekenen op veel bekijks.

 

04 feb

Open huis bij uitvaartcentrum

Ze stonden zij aan zij. Lokale ondernemers en vrijwilligers van Uitvaartvereniging De Laatste Eer. In de afgelopen maanden zijn ze samen vele uren in de weer geweest om de grondige metamorfose van het uitvaartcentrum in Heino mogelijk te maken. Het prachtige resultaat is voor iedereen te bewonderen op zaterdag 28 februari 2015 als in het pand aan De Haarstraat 18 van 13.00 tot 16.00 uur een open huis wordt gehouden.

26 jan

Grondige metamorfose voor uitvaartcentrum

Met dank aan vrijwilligers en lokale ondernemers heeft het uitvaartcentrum aan De Haarstraat in Heino een ander gezicht gekregen. Dat begint al met de hoofdentree die om logistieke redenen is verplaatst naar de Marktstraat. In het geval van een condoleance wordt de looproute voortaan gemarkeerd door middel van grondspots in de bestrating.

 

Een andere belangrijke vernieuwing is de komst van twee familiekamers waar nabestaanden 24 uur per dag terecht kunnen om ongestoord afscheid te nemen van de overledene. Ook de aflegruimte voldoet weer volledig aan de eisen van deze tijd. De grootste verandering is wellicht zichtbaar in de grote zaal die een compleet andere inrichting heeft gekregen. Bovendien is flink geïnvesteerd in de elektronica.